Детската приказка за Яна и мечката

Детските приказки оставят много голяма следа в развитието на децата и има значение какви приказки четат те. В тази поредица от приказки едно от най-вълнуващите неща е, че те се вливат от история в история и в една книга има повече на брой сюжети вписани в един основен сюжет. Както матрьошките с всяка следваща страница не знаеш каква фигурка ще излезе пред теб.

Приказката за Яна и мечката е много мила история за една паднала звезда, която има специална връзка с гората и със света. Тя всяка сутрин става и поздравява гората без да знае, че гората й отвръща. Приказката започва със срещата на Яна с мечката. Първоначално Яна се плаши, но малко по малко мечката показва, че няма лоши намерения и Яна започва да й разказва детски приказки и истории.

Приятелството между Яна и мечката се развива много закачливо и в един момент мечката проговаря на Яна. Какъв приятен завой взима тази история се развива от този момент нататък! Мечката разказва на Яна няколко важни истории, които са не само поучителни, но в една от тях се говори и за една паднала звезда. Сега Яна разбира защо всеки ден гледа към звездите и те са й толкова интересни.

Вътре в приказката за "Яна и Мечката" са вписани следните приказки и истории:

Приказка за Яна и мечката
Приказка на Яна за омагьосаното момче
Приказка на Яна за танцуващите самодиви
Приказка на Яна за преспата и вятъра
Приказка на мечката за съвършената гора
Приказка на мечката за падналата звезда
Приказка на мечката за пътищата
Приказка на пора за козите и зайчетата

Приказка на прилепа за спора на гарваните и свраките 

No comments:

Най-четени материали