Издателската къща ми даде всички копия. Какво да правя с тях?

Ако издателската къща ви е дала почти всички копия най-вероятно сте избрал да финансирате книгата си сам и Издателството не е поело отговорност за разпространението когато сте се договаряли. В това няма нищо притеснително и пред вас стоят много възможности.

На първо място опитайте да се свържете с разпостранителска агенция. Тя ще се заеме със задачата вашата книга да се появи във всички книжарници, с които работи. Ако имате късмет книгата ви да поеме по този път оставете работата в ръцете на професионалистите. Ще си спестите много нерви и огорчения.

Ако имате възможност потърсете ПР консултанти, които да ви предложат срещу заплащане изчерпателна информация за промоциране на книгата на пазара при възможно най-добрите условия и с минимален разход.

Ако нямате възможност да направите това минете към следващата стъпка и започнете да носите книгата си във всички книжарници, в които мислите, че ще има интерес към нея. Много често ще ви отказват и това не трябва да ви обезсърчава. Продължавайте.

Потърсете кръгове от хора, които се вълнуват от засегнатата от вас тематика. Професионално или по друга причина. Те са част от аудиторията на книгата и е много вероятно да й обърнат по-сериозно внимание.

Не на последно място използвайте книгата като мост към сърцата на важни за вас хора. Тя вече представлява част от вас и ще ви отвори много врати ако сте бил откровен като автор. Използвайте я като основа в работата си над следващата книга и ще получите добри резултати.

Никога не забравяйте, че вие сте авторът и всичко стои във ваши ръце.

No comments:

Най-четени материали