Хрониките на звеното, автор Андрей Велков


"....независимо от факта, че следващите десетилетия вероятно ще бъдат изпълнени със сътресения, размирици и дори масово насилие, ние няма напълно да се самоунищожим."
  Алвин и Хайди Тофлър
  "Новата цивилизация"





Copy:  
 „Български психар”
Paste:
 История от една потъваща страна.
Zoom:
В романа „Хрониките на Звеното” Андрей Велков детайлизира някой от събитийностите в хрониката на текущите събития  от „Български психар”, придавайки завършеност на умопомрачителната  (не)реална  действителност.
Шокиращи сцени с крайна бруталност по пътя на безумието се натрапват в съзнанието. Паралелно с тях автора създава друга повърхност и там позиционира проблем след проблем. Обществото и обществените взаимоотношения са в зона на тотален дискомфорт.  Държавата е в колапс.  
Книгата тревожи и събужда нашите колебливи и олюляващи се спомени за прехода.  Книгата забавлява но и предизвиква размисли за неизброимото количество пукнатини в корпуса на държавността  които засенчват  дори грозното  опростачаване на нацията.
Exit:
„Бъдещето е непредвидимо. Настоящето пък е навлязло във фаза на дразнещи мутации. А миналото, за което се предполага, че може да да ни даде сведения и утеха, се крие...."
       Жан-Филип дьо Тонак

Бъдещето на персонажите в романа отново е вариантно. В крайна сметка ние читателите разполагаме с шест финала на историята за „Звеното”.
Имаме право на избор.

No comments:

Най-четени материали