За четенето и слушането

За съжаление престоят пред екрана на компютъра много уморява очите и когато вечер седнем с книга в ръка нямам е сили да прескочим много страници. Това важи за хора като мен, които живеят пред компютъра, спят пред компютъра и спорадично ядат пред компютъра запленени от поредното интересно или наложително занимание.

Не всеки прекарва толкова много време пред монитора, но със сигурно всеки може да си представи как ще се чувства ако цял ден гледа телевизия. Затова от време на време за релакс си пускам аудио лекции или детски приказки. Детски приказки - ще кажете - ето това вече е прекалено! Но истината е, че драматизациите са много сладурски и преслушани след толкова много години будят мил спомен за детството. Изпълнени са с идеалистични съждения, с усмихнати слънчовци, с пролет по никое време и знаменития мечо Пух, който казва едно от най-мъдрите неща на света" Колкото повече вали, толкова повече вали". Дори 4 годишната Гергана успя да хване най-важното. Тя казала на майка си "Колкото повече, повече толкова повече."

Слушането на книги не пречи на четенето на книги. Просто е алтернатива, която допълва, разнообразява и е един малко по-мързелив начин да приемете частица информация или удоволствие, когато нямате сили за четене. И истината е, че дори да тръгнете да ги сравнявате с един филм - те държат своето място достойно и носят съвсем резлична естетика на изживяването.

No comments:

Най-четени материали