Малка енциклопедия по социолингвистика, Ангел Пачев

Малка енциклопедия по социолингвистика
Автор: Ангел Пачев
470 страници
1993 г.

Тази енциклопедия беше не само полезна, но и приятна за четене. Една относително заплетена за неподготвеният читател материя е представена по приятен и разбираем начин.

Енциклопедията е разделена на две части като в първата са представени подробни статии по основни тематични въпроси, а във втората са изброени термини свързани с разглежданата материя, но на речников принцип. По този начин тя може да бъде четена и като учебник и като енциклопедия и като речник и това я прави много удобна.

Вероятно книгата може да бъде намерена при букинистите, защото в книжарниците отдавна не се среща.

3 comments:

Anonymous said...

Нещо не се връзва създаването на енциклопедия с работата на "езиковеда" Ангел Пачев като текстер-политически манипулатор в нета. Знаете ли монографиите на големия творец, който се води "старши научен сътрудник", а след новия закон - и "доцент"?! в Институт на БАН?

Кога има време за наука, след като цял ден е в нета като тартор на манипулативна политическа мрежа, която работи в полза на БСП? Нищо лошо, но КОГА РАБОТИ КАТО УЧЕН?

Anonymous said...

Чудя се само, кога Ангел Пачев се занимава и с енциклопедията, след като цял ден работи като манипулатор-политически текстер в нета.

Просто се чудя. Кога ли намира време за т.нар. енциклопедия? Иначе го водят "учен", но не работи като учен. Води го номенклатурата в БАН. Докога ли? До реформата.

Anonymous said...

Публикувах вашият коментар, но аз разглеждам по-скоро една книга, в която има някаква информация, която ми е била полезна. Дори не познавам други творби на този автор и продължавам да мисля, че тази конкретна книга е приятна. Благодаря ви, обаче, за коментара.

автора на блога

Най-четени материали