Театърът през вековете, Олга Кръстева

Театърът през вековете
Автор: Олга Кръстева
1980 г.
530 страници

Макар и малко стара тази книга си заслужава да бъде намерена било по щандовете за книги на старо, било в библиотеките, защото нейната стойност не се е променила. Книгата ни предлага един широк и приятно изграден обзор над развитието на театъра като се започне от неговото възникване през античността, периода на средновековието с неговите особености и като логично продължение представяне на отделните държави с преглед как се развива театъра на различните места.

Можем да признаем, че ако за професионалистите това е просто една от книгите за театър, то за всички останали това е книга, която ще хвърли много светлина над разбирането за театъра и ще послужи като учебник пълен с информация. Текста е наситен с подробности и постоянно прави препратки към митологията, епохите и други важни елементи оказали влияние над театъра, което е безценно.
Вероятно за тази книга могат да се кажат още много неща, но важното сред тях е, че след нейният прочит се поставят едни много добри основи в разбирането на историята на театъра и си струва човек да й обърне внимание.

No comments:

Най-четени материали