Робърт Шейкли - малко за личният му живот

Робърт Шейкли е един от най-любопитните фантасти на 20 век. Някои автори и критици го определят като най-добрият автор на къс разказ въобще в периода на 50-те и 60-те години на 20 век. Носител е на наградите Хюго и Небула. Десетки негови твобри са филмирани или са послужили за основа на екранни адаптации.

През 51 се жени за Барбара Скадрон, с която имат син. След развода с първата си съпруга Шейкли се жени за Зива Уитни. Тяхната дъщеря Алиса Уитни също поема по пътя на писането и става успешен писател. През 60-те Шейкли се насочва към съспенса като жанр и издава нови успешни творби, които се филмират.

През 72 се развежда и с втората си съпруга като още същата година се жени за Аби Шулман, с която имат две деца Аня и Джед. Докато работи като редактор в списанието ОМНИ Шейкли се запознава с четвъртата си съпруга Джей Ротбел. Двамата пътуват много и и когато се връщат в Портланд се разделят. Тогава Шейкли се жени за петата си съпруга Гейл Дана. В края на своят път Шейкли се установява да  живее в областта на Ню Йорк за да бъде близо до двете си дъщери Алиса и Аня.

1 comment:

nana said...

оооооооофффффф...

Най-четени материали