Излиза "Корпорация безсмъртие" на Робърт Шекли

За онези от вас, които все още не са се докосвали до фантастичният свят на Робърт Шекли мога да споделя, че години на ред помнех забавни пасажи от неговите текстове толкова закачливи и толкова вицови, че будят всеобщ интерес. Даже сме чували хора да ги разказват -  Служба почистване, Мухата и много други.

Разказите на Робърт Шекли - тези прекрасни миниатюри на вицовата ситуация във фантастични чудновати сюжети, странните му образи от досадени пилоти на совалки, сложни ситуации на преплитане на условия като температура, налягане и влажност водещи до изумително смешни реакции от извънземни същества -  всичко това в света на фантастиката блести и наистина е приятно за четене.

Книгата, която излиза след броени дни е една от ценните в голямата фантастична колекция на на 20 век и не случайно е част от нова линия на книги озаглавена "Галактики", която предстои да излиза през тази година. В книгата са включени две новели "Корпорация безсмъртие" и "Цивилизация на статуса", които се надявам да ви харесат.

Като автор Шекли разказва увлекателно, залага на уникалните и леко абсурдните идеи в сюжета и в онези моменти, в които довежда персонажите си до безпомощни или безизходни ситуации го прави с чувство за хумор и ирония.

На шега или на сериозно - спомням си, че някоха свалях едно красиво гадже с книга на Шекли. Две години по-късно се оженихме. Струва си да се потопите в света на Робърт Шекли - аз много го харесвам.

1 comment:

Nightwish El said...

Супер!
Не го бяха преиздавали скоро.
:)

Най-четени материали